Ruutivaalit 2017

Ruudin ydinryhmän vaalit järjestetään kouluilla 16.–24.11. ja nuorisotaloilla 28.11.–1.12. Vaikuttamisen syksy huipentuu 7.12. RuutiGaalaan Valkoisessa Salissa, jossa vietetään vaalivalvojaisia, palkitaan ansioituneita nuoria ja nuorten vaikuttamista edistäneitä aikuisia, jaetaan mittava summa rahaa RuutiBudjetti-toimenpiteille sekä nautitaan musiikista ja muusta ohjelmasta.

Lisätietoa äänestämisestä löydät täältä.

aikaa jäljellä äänestää.

Mikä on Ruutivaalit?

Ruutivaaleissa helsinkiläiset nuoret äänestävät ehdokkaiksi asettuneista helsinkiläisistä nuorista Ruudin ydinryhmän. Jos olet vuosina 2000-2004 syntynyt helsinkiläinen nuori sinulla on oikeus asettua ehdolle ja äänestää Ruutivaaleissa.

Vaalitulos julkistetaan Ruutigaalan vaalivalvojaisissa 7.12.2017.

Mikä on Ruudin ydinryhmä?

Ruudin ydinryhmä on vaikuttajaryhmä, joka koostuu kahdestakymmenestä vuosittain vaaleilla valittavasta helsinkiläisestä nuoresta. Ydinryhmä huolehtii yhdessä Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen kanssa siitä, että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa. Ydinryhmä tapaa säännöllisesti toisiaan sekä kaupungin virkamiehiä ja päättäjiä.

Miten voin äänestää Ruutivaaleissa?

Ruutivaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki vuosina 2000-2004 syntyneet helsinkiläiset. Vuonna 2017 äänestäminen tapahtuu kouluilla 16.-24.11. ja nuorisotaloilla 28.11.-1.12. Vaalitulos julkistetaan RuutiGaalassa 7.12.

Keneltä lisätietoa?

Jäikö kysyttävää? Vaaleista lisätietoa antaa vaalien tuottaja Ville Leino. Ehdokasasioissa sinua auttaa ydinryhmän ohjaaja Joni Oksanen. RuutiExpoa ja RuutiGaalaa koskeviin kysymyksiin vastaa Kirsi Kurki-Miettinen. Meidät tavoitat sähköpostitse etunimi.sukunimi(at)hel.fi. Voit tutustua laajemmin Ruuti-toimintaan ruuti.net-sivustolla.